Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarına yapılacak 2025 yılı zamlarına yönelik açıklamalarda bulundu.…
Altın ithalatı ekimde üst üste üçüncü ayda da arttı
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Ekim ayında Borsa İstanbul üzerinden altın ithalatı, bir önceki aya göre artış göstererek 9 bin…
MÜSİAD’dan asgari ücret açıklaması: Asgari ücretle geçinmek mümkün değil
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, faiz indirim süreci hakkında konuştu. Asmalı, "Enflasyon cephesinde bazı kalemlerdeki katılık…